سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نحوه محاسبه تحمل بار تیرآهن

تحمل بار تیرآهن

نحوه محاسبه تحمل بار تیرآهن، تیرآهن یکی از مهمترین و پرکاربردترین مصالح در صنعت ساختمان سازی است. تیرآهن نسبت به وزنی که اشغال می کند، تحمل بار بالایی دارد و می توان گفت در حال حاضر کشور ایران در تولید تیرآهن به خودکفایی رسیده است. در هنگام استفاده از تیرآهن بایستی یکسری اصول رعایت شود تا یک ساختمان مستحکم و پایدار ساخته گردد. میزان تحمل بار تیرآهن یکی از عوامل بسیار مهم است که برای مقاومت کافی ساختمان باید به آن توجه شود. در این مقاله قصد داریم، شما را با میزان تحمل بار تیرآهن آشنا کنیم؛ با آهن استیل یکتا همراه باشید.
تیرآهن برای مقاوم سازی سازه و انتقال بار ساختمان به فونداسیون و سپس به زمین مورد استفاده قرار می گیرد. تیرآهن ها عموما از فولاد و درصد مشخصی کربن تولید می شود.
تیرآهن قابلیت تحمل بارهای محوری و جانبی و مقاومت خمشی بالایی دارد. جذب ارتعاش مناسب این محصول در مقابل نیروهای خارجی باعث شده که به طور مداوم جزو رایج ترین مصالح ساختمانی قرار بگیرد.

نحوه محاسبه تحمل بار تیرآهن

همانطور که می دانید، تیرآهن ها در اندازه ها و ابعاد متفاوتی از نظر سطح مقطع تولید و در بازار عرضه می شوند. طول تیرآهن ها عموما 12 متر است. اگر کارخانه های تولید تیرآهن در فرایند تولید تیرآهن، مطابق با استانداردهای بین المللی عمل کنند، تحمل بار هر نوع تیرآهن را می توان با یک جدول مشخص محاسبه کرد و بر اساس آن، تیرآهن مورد نیاز را انتخاب کرد.
تیرآهن از دو قسمت لبه و جان تشکیل می شود و ضخامت و طول آن ها در تحمل بار تیرآهن ارتباط مستقیمی دارد. یکی از مهمترین پارامترها در تحمل بار تیرآهن، شرایط تولید آن و رعایت اصول استاندارد است. ساختمان ها باید اصولی مثل استفاده از رنگ های ضد اکسیداسیون را رعایت کنند تا در گذر زمان، عمر آن کم نشود.
در برخی از سازه ها که بار بالایی دارند، تیرآهن ها را به یکدیگر متصل می کنند یا از صفحات ضخیم استفاده می شود تا سازه ای تولید شود که تحمل بارهای موجود را داشته باشد و این یک امر بسیار متداول است. بر طبق جداول استاندارد، به راحتی می توان با استفاده از پارامترهایی که برای هر تیرآهن در نظر گرفته شده است، میزان تحمل بار تیرآهن را محاسبه کرد.
البته شیوه قرار گرفتن تیرآهن روی تکیه گاه و بارگذاری آن نیز از عوامل مهم آن به شمار می رود. یکی از نکات تاثیر گذار دیگر در انتخاب تیرآهن، موقعیت قرار گیری آن است که برای تیرهای اصلی و فرعی متفاوت می باشد.
یکی از روش های محاسبه سطح مقطع، وزن و غیره پروفیل های فولادی استفاده از جدول اشتال است. این جدول مشخصات هندسی مقاطع فولادی را به ما می دهد که شامل سطح مقطع (A)، گشتاور اینرسی (S)، وزن واحد طول (G)، شعاع ژیراسیون (r)، ارتفاع (h)، قطر (d)، محیط (p)، فاصله مرکز سطح تا سطح بیرونی (e) و غیره است.

راه دیگر محاسبه استفاده از فرمول هایی است که در کتاب های مقررات ملی ساختمان آورده شده است.

برای دریافت قیمت روز تیرآهن کلیک کنید

کلام اخر

در این مقاله شما با تحمل بار تیرآهن آشنا شدید. همانطور که می دانید، یکی از اجزای اصلی در سازه های عمومی و صنعتی، تیرآهن است. این محصول، طبق شکل و کاربرد آن، انتخاب می گردد.

هر تیرآهن تحت تأثیر تنش‌ های برشی، تسلیم موضعی بین جان و بال، تنش‌ های خمشی، تنش‌ های برشی ناشی از خمش و کمانش جانبی بال، تسلیم موضعی بین جان و بال، تنش‌ های برشی ناشی از خمش و کمانش جانبی بال تحت‌ فشار قرار می‌ گیرد.

با رعایت کردن یکسری اصول در زمان ساخت ساختمان، تحمل بارهای تیرآهن افزایش می یابد. جهت مشاوره و خرید تیرآهن می توانید با شماره تلفن 02154071 ارتباط برقرار نمایید.